Motorcycle Forum banner
Status
Not open for further replies.

Czy to się stanie z tymi chińskimi motocyklami?

2 reading
6.9K views 130 replies 18 participants last post by  RogerC60  
#1 ·
Wygląda na to, że Chińczycy poważnie podchodzą do branży motocyklowej. Niektórym może się nie podobać, że wchodzą na rynki europejskie i północnoamerykańskie, ale wygląda na to, że to nadchodzi. Wielu osobom nie podobało się również, gdy robili to Japończycy.

Save
#73 ·
Kiedyś miałem w salonie Hondę, BMW, Triumph, MotoGuzzi i Vespę.
Byłem i byłbym zadowolony z promowania i mówienia każdemu, że Honda była najlepszym motocyklem do posiadania.
Po Anglikach japońskie rzeczy były świetne.
Na pewno lubię moją Hondę. I po posiadaniu wielu marek, wróciłem do jednej. Chociaż jest to model z 1973 roku.

#88 ·
Lol, jestem pewien, że Japonia handlowała różnymi produktami z USA na długo przed Pearl Harbor, i o ile wiem, obecnie nie ma wypowiedzianej wojny między Chinami a USA, chociaż nie oglądam Fox News ani niczego podobnego, więc jestem pewien, że rzeczywistość, w której niektórzy żyją, różni się od mojej.
Całkiem dobra odpowiedź, z wyjątkiem tego, że nie widzę, w jaki sposób oglądanie lub nieoglądanie Fox News wnosi cokolwiek do twojej odpowiedzi. Tak wyniosły komentarz powoduje jedynie, że czytelnik wrzuca cię do jednego worka z lewicowymi szaleńcami i przynosi ujmę twojej odpowiedzi.

#8 ·
Tak, Chińczycy poważnie traktują przemysł motocyklowy. I moim zdaniem są o wiele bardziej poważni niż Ameryka Północna.

Chiny są największym eksporterem na świecie motocykli o łącznej wartości 11,6 miliarda dolarów w 2023 roku.

Według Statista w Chinach użytkowanych jest 85 milionów motocykli, a w Stanach Zjednoczonych 8,6 miliona.

Chiny wyprzedzają technologię amerykańską w zakresie motocykli. Jednym z przykładów jest nowy inteligentny skuter Xiaomi.

Chiny nie produkują „królowych garażu”. Produkują solidny, niezawodny codzienny transport dla Chińczyków. Tak, produkują pewne buble na eksport, ale to nie to, co kupują ich obywatele. Produkują kilka przystępnych cenowo produktów, które są tak niezawodne jak młot. Wiem, bo kupiłem jeden. Oto zdjęcie trójkołowca, który kupiłem w 2008 roku dla sierocińca mojej córki.

Image

#9 ·
Chiny nie produkują królowych garażowych. Produkują wytrzymały, niezawodny codzienny transport dla Chińczyków. Tak, produkują pewne buble na eksport, ale to nie to, co kupują ich obywatele. Produkują niedrogie produkty, które są tak niezawodne jak młot.
To naprawdę dobry punkt. Pamiętam, że jakiś czas temu czytałem o oponach motocyklowych, chyba próbowałem dowiedzieć się, dlaczego opony Angel GT2 wydają się być dostępne prawie wszędzie na świecie, ale dlaczego USA otrzymują tylko oryginalne wersje Angel GT, i wielokrotnie w różnych artykułach wspomniano, jak ważna była wydajność opon motocyklowych na mokrej nawierzchni w Wielkiej Brytanii, Japonii, Chinach, w całej Ameryce Środkowej i Południowej itp... Ale nie dla USDM, ponieważ dla nas motocykle są zabawkami rekreacyjnymi i zwykle nie są używane jako podstawowy środek transportu.

#17 ·
Pamiętam uściski dłoni, które spowodowały zwolnienia amerykańskich pracowników w zakładach produkcyjnych, przejście na emeryturę i zakończenie produkcji. Umowa została zawarta tego dnia.

Save
#18 ·
Jestem na dole. Właśnie wszedłem do środka. Na górze gra muzyka. Wzmacniacz mocy to urządzenie GAS. Great American Sound. Przedwzmacniacz jest Yamahy, odtwarzacz CD jest Sony. Wszystko wysokiej jakości. Wszystko do naprawienia przez sprytny warsztat. Głośniki mogą być kanadyjskie.

Chińczycy muszą poczekać, aż umrę i zostanę usmażony. Wtedy mogą sprzedawać tandetny sprzęt stereo mafii za mną. Mam podobne przemyślenia na temat rowerów. Mój skuter elektryczny zawiódł, moje ogrzewanie diesla zawiodło, moja koparka do dołków się zepsuła.

Jeśli mężczyzna obiecuje coś zrobić jutro, zapytaj, co zrobił wczoraj.

#19 ·
Oczywiście nie próbowałeś wzmacniaczy Rotel Diamond Series z głośnikami Revel Salon... :ROFLMAO:

• Like
Reactions: Steadfastly
Save
#36 · (Edited)
Oczywiście nie próbowałeś wzmacniaczy Rotel Diamond Series z głośnikami Revel Salon... :ROFLMAO:
Jestem zadowolony z tego, co mam. Ale ile $$$ kosztuje to wszystko. Zawsze jest coś lepszego, ale za jaką cenę?
Niektórzy audiofile wydają dużo pieniędzy na nowe rzeczy dla ??? Poprawy dźwięku. Mam trochę ich używanych lub starych rzeczy, niektóre są nowe. Uważam jednak, że 1200 $ to więcej niż wystarczająco, aby zapłacić za przyzwoity odtwarzacz CD, na przykład, lub 5000 $ za głośniki.
Mam zestaw głośników w mojej szopie. Sam zbudowałem obudowy, wymieniłem głośniki na rower wiele lat temu. Wymieniłem oba 12-calowe głośniki basowe. Większość ludzi, których znam, nie słyszy różnicy w dźwięku między tymi a dobrym zestawem na górze. To samo z odtwarzaczem CD. 48 $, 250 $ i 1200 $.
Mogę je wszystkie odtwarzać. Ceny mogą ulec zmianie.

#20 ·
Chiny robią kilka interesujących rzeczy. Wiele z ich silników motocyklowych (i sprzętu do koszenia trawników) to kopie japońskich produktów, w szczególności Hondy. Nie wiem, czy Chiny są w ogóle oryginalne w swoich produktach, kopiują wszystko. Składają co prawda niektóre z kopiowanych rzeczy w oryginalny sposób, ale większość ich rzeczy to słabe kopie. Wydają się, eee, fałszować specyfikacje, jakość materiałów źródłowych również wydaje się słaba. Jednak kilka chińskich produktów staje się lepszej jakości. Nie sądzę, żeby Chińczycy byli niezdolni do produkcji wysokiej jakości produktu, wręcz przeciwnie, ale podejrzewam, że ich kultura rządzenia będzie przez długi czas utrudniać im postęp. Myślę też, że grają w długą grę, więc będą i są siłą, z którą trzeba się liczyć. Po prostu nie tak szybko, jak Japończycy w przyjmowaniu dobrych praktyk produkcyjnych. Moja obserwacja jest taka, że Chiny robią "więcej" wszystkiego", ale więcej nie oznacza lepiej. Mając największą populację i będąc uważnie obserwowani przez swój rząd, Chińczycy są, powiedzmy, "zachęcani" do używania swoich produktów. Najbardziej atrakcyjną cechą chińskich produktów jest cena. Posiadanie zniewolonej siły roboczej pomaga również utrzymać niskie ceny.

Tak więc tanie koszty rozwoju (kradzież własności intelektualnej), tania siła robocza, słaba jakość takich rzeczy jak stal i aluminium, oznaczają, że będą robić postępy, ale na tej drodze wiele dziur i przepaści.

#21 ·
Chiny robią kilka interesujących rzeczy. Wiele z ich silników motocyklowych (i sprzętu do koszenia trawników) to kopie japońskich produktów, w szczególności Hondy. Nie wiem, czy Chiny są w ogóle oryginalne w swoich produktach, kopiują wszystko. Składają niektóre z kopiowanych rzeczy w oryginalny sposób, ale większość ich rzeczy to słabe kopie. Wydają się errrrr, fałszować specyfikacje, jakość materiałów źródłowych również wydaje się słaba. Jednak kilka chińskich produktów staje się lepszej jakości. Nie sądzę, żeby Chińczycy byli niezdolni do produkcji wysokiej jakości produktu, wręcz przeciwnie, ale podejrzewam, że ich kultura rządowa będzie utrudniać im postęp przez długi czas. Myślę też, że grają w długą grę, więc będą i są siłą, z którą trzeba się liczyć. Po prostu nie będzie tak szybko, jak Japończycy w przyjmowaniu dobrych praktyk produkcyjnych. Moja obserwacja jest taka, że Chiny robią "więcej" wszystkiego", ale więcej nie oznacza lepiej. Mając największą populację i będąc uważnie obserwowanym przez swój rząd, Chińczycy są, powiedzmy, "zachęcani" do używania swoich produktów. Najbardziej atrakcyjną cechą chińskich produktów jest cena. Posiadanie zniewolonej, zniewolonej siły roboczej pomaga również utrzymać niskie ceny.

Tak więc tanie koszty rozwoju (kradzież własności intelektualnej), tania siła robocza, słaba jakość takich rzeczy jak stal i aluminium, oznaczają, że będą robić postępy, ale wiele dziur i przepaści na tej drodze.
Będę tak miły, jak to tylko możliwe, w tym poście.

Twoje myśli były pełne komentarzy "Myślę". To, co myślisz, jest całkowicie błędne. Zrób prawdziwe badania. Produkują produkty wysokiej jakości. Dlaczego myślisz, że inne kraje nakładają na nie wysokie taryfy? Dlaczego przodują w świecie w produktach EV? To dlatego, że mają zdolność i wiedzę i z niej korzystają.

• Like
Reactions: DannoXYZ
Save
#23 ·
Nie kupię chińskiego roweru... ta wiadomość została wpisana na chińskim laptopie lub telefonie. 🤫
Tak, nie kupię chińskiego roweru....dlaczego to jest takie trudne do zrozumienia? Nie kupię też chińskiego samochodu, a od 2016 roku nie kupię pojazdu z USA.
Mój komentarz był humorem (i prawdopodobnie trafny), ... trudny do zrozumienia?
Image

#29 ·
Moja klawiatura została wyprodukowana w Wietnamie, mój telefon na Tajwanie, moja pompa ciepła w Korei Południowej. Firmy zaczynają rozumieć.

Musisz ćwiczyć swoje poczucie humoru.....mówienie, że coś jest humorem, nie czyni go ... humorem

:)

View attachment 92099
Jestem Wietnamczykiem, nie kupuj niczego z Wietnamu!! Widziałem coś w sklepie, co miało na etykiecie „Hecho en Vietnam” :ROFLMAO:

#26 ·
Moja klawiatura została wyprodukowana w Wietnamie, mój telefon na Tajwanie, moja pompa ciepła w Korei Południowej. Firmy zaczynają to rozumieć.
Myślę, że pominąłeś tu istotną kwestię:

Przynajmniej 1/2 z nich będzie z Chin lub części do nich będą z Chin. Bez względu na to, gdzie kupujesz swoje pojazdy, będą one miały części wyprodukowane w Chinach. Prawie niemożliwe jest nie kupowanie od tego ogromnego producenta.

#39 ·
Wyobrażam sobie, że również odrobina pracy domowej Hondy została skopiowana.

"Nadal lepsze niż to, przez co przechodzisz na lotniskach!" :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Zawsze uwielbiałem ten klip.
Przynajmniej jedna z chińskich fabryk produkowała silniki dla Hondy. Nie jestem pewien, czy to się skończyło, czy nadal to robią. Oczywiście Honda nie jest znana z niezawodności, prawda? ;)

Wiele uprzedzeń i nacjonalizmu staje na drodze prawdzie.

#41 ·
Z powrotem do kopiowania.
Kawasaki skopiowało BSA 650.
Toyota skopiowała 6-cylindrowego pickupa Chev.
W dzisiejszych czasach, jak sądzę, jest to standard kontroli jakości ISO90. Europejski, za którym USA i Kanada powoli podążały.
Każdy to robi. Miałem myjki do okien, które mnie śledziły i następnym razem, gdy je widzę, używają sprzętu takiego jak nasz i noszą uniform. Zdarzyło mi się, że podchodzili do mnie i pytali, gdzie kupiłem swój sprzęt. Bez żartów. To się zdarza.

Save
#46 ·
Porsche poradziło sobie lepiej, sprowadzając konsultantów Toyoty, aby nauczyli ich zarządzania zapasami just-in-time. Uratowało ich to przed bankructwem.

• Like
Reactions: Steadfastly
Save
#47 ·
Następnie Toyota z kolei próbowała uratować GM za pomocą wspólnego przedsięwzięcia NUMMI (gdzie Saturn rozpoczął swoją działalność). Ale kierownictwo GM zepsuło to i niczego się nie nauczyło!
Zdecydowanie. Dobrze udokumentowano, że kierownictwo GM było odpowiedzialne za ich bankructwo. Myśleli, że są tak wielcy, że nic nie może ich obalić. Jak potężni upadli!

Save
#49 ·
Staram się nie wspierać chińskich produktów, jeśli mogę, chociaż jest to bardzo trudne, ponieważ są one we wszystkim. To rząd krajowy, który wykorzystuje ludzi i ich prawa człowieka. Wstyd, co Chiny robią, promując szarą strefę i śmieci, podczas gdy ludzie tutaj wspierają i promują to za pomocą takich wątków. Bardzo przykre do zobaczenia, smutne.

#50 ·
Staram się nie wspierać chińskich produktów, jeśli mogę, chociaż jest to bardzo trudne, ponieważ są one we wszystkim. To rząd krajowy, który wykorzystuje ludzi i ich prawa człowieka. Wstyd, co robią Chiny, promując szarą strefę i śmieci, podczas gdy ludzie tutaj wspierają i promują to za pomocą wątków takich jak te. Bardzo przykre do zobaczenia, smutne.
Widzisz, więcej uprzedzeń i nacjonalizmu przesłaniających oczywistą prawdę.

#55 ·
Wiadomo, że ChRL próbuje i czasami udaje się jej infiltrować infrastrukturę USA. Cyberzagrożenie ze strony Chińskiej Republiki Ludowej | CISA.

To nie jest po prostu uprzedzenie i nacjonalizm.
Bo to nie tak, że USA kiedykolwiek zrobiły coś, aby przetestować obronę, a nawet osłabić inne suwerenne rządy, które postrzega jako potencjalne zagrożenie... prawda? Historia USA to historia jednego z najbardziej agresywnych i wojowniczych narodów na świecie, z wyraźną ksenofobiczną tendencją, zwłaszcza wobec Azjatów i Chińczyków po Covid. Zastanów się przez chwilę, jak byś się czuł, gdyby pozycje się odwróciły. Czy NIE byłbyś zaniepokojony USA, gdybyś był Chińczykiem?

#57 ·
Nie zdziwiłoby mnie, gdyby CFMoto skopiowało jakiś wariant japońskiego silnika, ale równie dobrze mogliby nieznacznie zmodyfikować coś od KTM lub stworzyć coś własnego. Uważam, że ich umowa z KTM pozwala im na wykorzystywanie ich konstrukcji silników i wydaje się mało prawdopodobne, biorąc pod uwagę to, co wiem o modelu biznesowym CFMoto, że paliliby mosty z firmami, dla których mogliby produkować silniki i motocykle w przyszłości, więc wątpię, żeby kopiowali coś, z czego duże marki są obecnie bardzo dumne, chociaż mogę się mylić.

#63 ·
Być może w ostatnim miesiącu coś się zmieniło. Moje doświadczenia z Chinami to pasmo niemiłych niespodzianek.

Na przykład pracowałem dla największej na świecie firmy HVAC. Firma produkuje ponad połowę swoich agregatów chłodniczych w Chinach, ponieważ azjatycki rynek dużych komercyjnych agregatów chłodniczych jest większy w Azji niż tutaj, więc około połowa maszyn sprzedawanych w USA została wyprodukowana w Chinach. Specyfikacje były jasne. Pierwsze wyprodukowane były zgodne ze specyfikacją i działały. Około roku po rozpoczęciu produkcji zaczęliśmy mieć problemy z wibracjami. Lokalny chiński producent zmienił odlew sprężarki, aby ułatwić odlewanie. Nie przeprowadzili żadnych testów ani kontroli jakości nowego projektu, a zmiana odlewu spowodowała wibracje harmoniczne w przepływie gazu przez sprężarkę, co w bardzo krótkim czasie spowodowało, że maszyna rozpadła panel sterowania w ciągu kilku tygodni.

Zrobiliśmy więc produkt wysokiej jakości, wyprodukowaliśmy go w Chinach, ale Chiny zmieniły specyfikację, aby im odpowiadała, bez żadnych testów jakości i nie przestrzegały żadnego procesu powiadamiania firmy o zmianie.
Naprawa urządzeń kosztowała firmę miliony. Mówimy o agregatach chłodniczych o mocy 500-1000 KM.

To tylko jeden incydent, ale jest ich o wiele więcej. To nie był brak umiejętności, Chiny mają umiejętności. To była zmiana napędzana kulturą, nie sądzę, żeby Chiny miały się wkrótce zmienić.

Oto kolejna głupota: Bloomberg News

Porzucone, przestarzałe chińskie samochody elektryczne gromadzą się w miastach
Boom napędzany dotacjami pomógł zbudować Chiny w giganta samochodów elektrycznych, ale pozostawił zarośnięte chwastami działki w całym kraju, pełne niechcianych pojazdów zasilanych bateriami.
Autor: Bloomberg News
17 sierpnia 2023 r. o 19:00 EDT
Udostępnij ten artykuł

Image

Na obrzeżach chińskiego miasta Hangzhou mała, zrujnowana świątynia wychodzi na rodzaj cmentarza: szereg pól, na których setki i setki samochodów elektrycznych zostały porzucone wśród chwastów i śmieci.
Outrider Foundation logo
Materiały wizualne wyprodukowane we współpracy z Outrider Foundation.
Podobne zgromadzenia niechcianych pojazdów zasilanych bateriami pojawiły się w co najmniej pół tuzinie miast w całych Chinach, chociaż kilka zostało posprzątanych. W Hangzhou niektóre samochody stoją tak długo, że z ich bagażników wyrastają rośliny. Inne zostały wyrzucone w takim pośpiechu, że na ich deskach rozdzielczych wciąż leżą pluszowe zabawki.
Sceny przypominają następstwa upadku udostępniania rowerów w 2018 r., kiedy dziesiątki milionów rowerów wylądowało w rzekach, rowach i nieużywanych parkingach po powstaniu i upadku startupów wspieranych przez duże firmy technologiczne, takie jak Ofo i Mobike.
Tym razem samochody zostały prawdopodobnie porzucone po tym, jak upadły firmy zajmujące się przewozem na żądanie, które je posiadały, lub dlatego, że miały stać się przestarzałe, gdy producenci samochodów wprowadzili na rynek EV po EV z lepszymi funkcjami i dłuższym zasięgiem. Są uderzającym przykładem nadmiaru i marnotrawstwa, które mogą się zdarzyć, gdy kapitał napływa do rozwijającej się branży, a być może także dziwnym pomnikiem sejsmicznego postępu w transporcie elektrycznym w ciągu ostatnich kilku lat.
Wszystkie kraje robią głupie rzeczy, ale Chiny podnoszą to na znacznie wyższy poziom.

• Thank You
Reactions: -Nate
Save
#64 · (Edited)
Być może coś się zmieniło w zeszłym miesiącu. Moje doświadczenia z Chinami były pełne niemiłych niespodzianek.

Na przykład pracowałem dla największej na świecie firmy HVAC. Firma produkuje ponad połowę swoich agregatów chłodniczych w Chinach, ponieważ azjatycki rynek dużych agregatów chłodniczych jest większy w Azji niż tutaj, więc około połowa maszyn sprzedawanych w USA została wyprodukowana w Chinach. Specyfikacje były jasne. Pierwsze wyprodukowane były zgodne ze specyfikacją i działały. Około roku po rozpoczęciu produkcji zaczęliśmy mieć problemy z wibracjami. Lokalny chiński producent zmienił odlew sprężarki, aby ułatwić odlewanie. Nie przeprowadzili żadnych testów ani kontroli jakości nowego projektu, a zmiana odlewu spowodowała wibracje harmoniczne w przepływie gazu przez sprężarkę, co w bardzo krótkim czasie spowodowało, że maszyna rozpadła panel sterowania w ciągu kilku tygodni.

Zrobiliśmy więc produkt wysokiej jakości, wyprodukowaliśmy go w Chinach, ale Chiny zmieniły specyfikację, aby im odpowiadała, bez żadnych testów jakości i nie przestrzegały żadnego procesu powiadamiania firmy o zmianie.
Naprawa urządzeń kosztowała firmę miliony. Mówimy o agregatach chłodniczych o mocy 500-1000 KM.

To tylko jeden incydent, ale jest ich o wiele więcej. To nie był brak umiejętności, Chiny mają umiejętności. To była zmiana napędzana kulturą, nie sądzę, aby Chiny miały się wkrótce zmienić.

Oto kolejna głupota: Bloomberg News

Wszystkie kraje robią głupie rzeczy, ale Chiny wynoszą to na znacznie wyższy poziom.
Rozumiem, że to był Carrier. Głupota z ich strony, że nie sprawdzili procesu produkcyjnego. Swoją drogą, mogę opowiedzieć wam historie, jak Carrier kopiował innych producentów i robi to regularnie, aby zaoszczędzić na kosztach inżynieryjnych, co przyznali ich prawnicy. I nie wierzcie w to, co mówi wam firma. Pracowałem dla Lennox i obie firmy niewiele się od siebie różnią.

Save
#67 ·
Pozwolę patriotyzmowi wpłynąć na moją decyzję o tym, jaką markę pojazdu silnikowego kupić, ale tylko do pewnego stopnia.

W związku z tym, jeśli komunistyczni Chińczycy wypuszczą produkt, który jakością zbliżony jest do amerykańskich, europejskich lub japońskich pojazdów, ale kosztuje połowę ceny, WTEDY poważnie rozważę jego zakup.

Jeśli ChinaScoot będzie kosztował połowę ceny i będzie objęty dobrą gwarancją (ochrona od zderzaka do zderzaka na kilka lat), z pewnością umieszczę go na szczycie mojej listy.

#68 ·
To dosłownie motto państwowe i to, czego ludzie oczekują od Chin. Kiedy wjeżdżasz do kraju, mówi się: „Zdobądź swoje tanie towary ze względu na nasze niskie standardy. Brak kontroli jakości lub poszanowania praw człowieka. Ciesz się oszczędzaniem dolara i poczuj się dobrze, robiąc interes kosztem kogoś innego”.

Chiny to miejsce, w którym można kupić coś, co jest podrobione i/lub odtworzone, ale wykonane zgodnie z najtańszymi standardami przez ludzi zarabiających 10 centów dziennie w nieludzkich warunkach pracy.
Problemem jest nieuregulowany kapitalizm, ludzie chcą rzeczy absolutnie najtańszej i to dostają. Jak powiedziano po raz kolejny i kolejny, i kolejny: chcesz dobrej jakości z Chin? Będziesz musiał za to zapłacić więcej. Chcesz dobrej kontroli jakości? Będziesz musiał za to zapłacić więcej. Tak to działa, nie ma darmowego lunchu z Chin ani nigdzie indziej.

Oto dobry przykład:

Pierwsze wykonane były zgodne ze specyfikacją i działały. Około rok po rozpoczęciu produkcji zaczęliśmy mieć problemy z wibracjami. Lokalny chiński producent zmienił odlew sprężarki, aby ułatwić odlewanie. Nie przeprowadzili żadnych testów ani kontroli jakości „nowego” projektu, a zmiana odlewu spowodowała wibracje harmoniczne w przepływie gazu przez sprężarkę, co w bardzo krótkim czasie spowodowało, że maszyna rozpadła panel sterowania w ciągu kilku tygodni.

Zrobiliśmy więc wysokiej jakości produkt, wyprodukowaliśmy go w Chinach, ale Chiny zmieniły specyfikację, aby im odpowiadała, bez żadnych testów jakości i nie przestrzegały żadnego procesu powiadamiania firmy o zmianie.
Więc firma mydlyfkryzis przeprowadziła tak mało/żadnych testów kontroli jakości, że nawet nie zauważyła zmiany w odlewie sprężarki w agregacie chłodniczym o mocy 500-1000 KM? Wydaje się, że byłoby to wysoko na liście priorytetów dla firmy, która dba o swój produkt i zleca wykonanie czegoś przez zewnętrznego producenta... prawda?

Ile chcesz się założyć, że firma, dla której pracował mydlyfkryzis, albo zmusiła chińską fabrykę do ustalonej ceny za sztukę bez wystarczającej przestrzeni na dostosowanie do rosnących kosztów produkcji, albo fabryka skontaktowała się z firmą z prośbą o więcej pieniędzy za sztukę z powodu rosnących kosztów, a firma odmówiła, więc producent znalazł sposób na wyprodukowanie produktu w cenie, której zażądała firma?

Podstawowym problemem nie jest to, że „Chiny robią szajs”, ale „Chiny zrobią to, za co płacisz, a to, za co zapłaciłeś, to szajs”.

#70 ·
Inni poczynili szereg założeń w odniesieniu do postu Mydly.
Nie mogę wyciągnąć tych samych wniosków. Jest zbyt mało informacji, aby poznać szczegóły.
Jestem pewien, że gdyby najbardziej kompetentni zbieracze nosa z boku byli zaangażowani, nie byłoby takich problemów. Zielona lewica również marzy o Utopii.

Te systemy wentylacyjne to próba naprawienia problemu, który często nie istnieje. Powoduje to smutek i dodatkowe koszty dla przeciętnego nowego budowniczego domu.
Jeśli wciąganie zimnego powietrza i wypuszczanie ciepłego powietrza w miesiącach zimowych ma dla ciebie sens, zignoruj mój post. Podpisałem dokument w Okręgu Regionalnym, w którym stwierdzono, że będę uruchamiał to urządzenie 24 godziny na dobę w miesiącach zimowych. Jeszcze go nie włączyłem w ciągu ostatnich kilku lat. Nie wiem, gdzie zostało wyprodukowane, ale jest dość niezawodne, gdy nie jest używane.

#71 ·
Te systemy wentylacyjne to próba rozwiązania problemu, który często nie istnieje. Powodują tym samym kłopoty i dodatkowe koszty dla przeciętnego budowniczego nowego domu.
Jeśli wciąganie zimnego powietrza i wypuszczanie ciepłego powietrza w miesiącach zimowych ma dla ciebie sens, zignoruj mój post. Podpisałem dokument w Okręgu Regionalnym, w którym stwierdziłem, że będę uruchamiał to urządzenie 24 godziny na dobę w miesiącach zimowych. Jak dotąd nie włączyłem go w ciągu ostatnich kilku lat. Nie wiem, gdzie zostało wyprodukowane, ale jest dość niezawodne, gdy nie jest używane.
Będąc przez większość życia w branży HVAC i wiedząc, dlaczego systemy wentylacyjne są teraz standardem w nowych domach, byłoby mi bardzo trudno znaleźć dom, który nie skorzystałby na posiadaniu takiego systemu. Badanie przeprowadzone ponad 30 lat temu wykazało, że większość domów była 10 razy bardziej toksyczna wewnątrz niż na zewnątrz. Powodem tego jest wiele rzeczy, które wnosimy do domu, takich jak środki czyszczące, sztuczne zapachy itp. Obecnie w każdym produkcie używa się tak wielu chemikaliów, że wentylacja powietrza jest bardzo zdrowa. Im więcej osób w domu, tym bardziej ma to sens, nawet mając lepiej natlenione powietrze.

Stare, przeciągliwe domy z dawnych lat nie potrzebowały czegoś takiego, ale teraz potrzebujemy, ponieważ budujemy domy coraz szczelniej.

• Thank You
Reactions: -Nate
Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.