Motorcycle Forum banner
1 - 7 of 34 Posts

Registered
Joined
62 Posts
My wife's Vulcan 500

Hey everyone, I've read a lot of posts and tried a lot of things, but my wife's bike STILL won't start -

1) It's not the battery. It's been on the BatteryTender, voltage tests ok and it cranks, BUT

2) It coughs once if I'm lucky, then it's that annoying cranking-not-firing noise.

I figured out how to take it all apart, put in new spark plugs, put it back together, put gas back in the tank, hit the start, and -

ARGHHHH!!! :confused:

I should start it, ride it to the shop, and let them figure it out, but NO - :mad:

Sympathy is appreciated, helpful advice is even better - THANKS!

At least I got to buy a new spark plug socket
 

Registered
Joined
62 Posts
It's a 2007 Kawasaki Vulcan 500 -

I haven't tried starting fluid. With a mower, you pull the spark plug out, spray that in the cylinder, put the spark plug back in and BOOM!

It's no easy feat to pull a spark plug on THIS thing! Drain the gas tank, take it off, yadday yadda etc. etc.
And I had 'routine maintenance' done, by the shop, last spring - you'd think it would start up again THIS spring, right?

Now my V-Star, that starts up just fine, but this Vulcan's gonna drive me crazy
 

Registered
Joined
62 Posts
I THINK I gave it Sta-Bil last fall - but I just had to empty the tank to get at the spark plugs. Some of that gas went back in the tank - top it off with fresh gas? Maybe I'll just shoot the damn thing - she doesn't ride it too much anyway :p
 
1 - 7 of 34 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top