Motorcycle Forum banner
1 - 12 of 12 Posts

· Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey guys,
I got 2 problems in my bike. Kymco movie 125, 2010.
One is that my speedometer is moving slow, and showing wrong speed, some times he takes 40 sec to start move from the zero km’h
And take time to get down from 120 kmh when i’m stopping.
Sometimes riding at 80kmh and he shows 40,
Sometimes riding 40 and he shows 80.
The second problem is the he moving slow at highs incline roads.
I know a lot of movies, cause i work at pizza delivery, and all the movies riding this high incline road at 80kmh, my movie going on 60kmh and no more, i though maybe to replace the weight rolls, to easy rolls like 7 gram?
Pls let me know what do you think, and if someone know how to figure this problem up,
Thanks on advance everybody
Best regards.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

· Administrator - American Legion Rider - KA5LRS
Joined
·
22,558 Posts
The clicking now and then or something else that I must have missed?


If it's the clicking, I'll guess a wheel bearing starting to go south.
 

· Loves All Motorcycles
Joined
·
997 Posts
Check your speedometer cable. Is it all the way in? Is it damaged?

As for uphill speed, are you a bigger or taller rider than the other delivery guys?
 

· Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Hogcowboy,
I’m talking about the wroooo sound.
Starting hear it strongly at 00:25,
And miss Mercedes ,
I’m 1.65 weight 62 kilo ,
I think i have to replace the cable too.



Sent from my iPhone using Tapatalk
 

· Administrator - American Legion Rider - KA5LRS
Joined
·
22,558 Posts
Hogcowboy,
I’m talking about the wroooo sound.
Starting hear it strongly at 00:25
,
And miss Mercedes ,
I’m 1.65 weight 62 kilo ,
I think i have to replace the cable too.



Sent from my iPhone using Tapatalk
Sounds like normal gear whine to me. Anyone else think it's something else?
 

· Administrator - American Legion Rider - KA5LRS
Joined
·
22,558 Posts
You may be on to something with the cable whine UK. I hadn't considered that. But with the clicking I hear and now your possible speedo cable whine, it very well might be the speedo cable.
 

· Loves All Motorcycles
Joined
·
997 Posts
Is the speedometer accurate now?

Not entirely sure what's causing your noise and speed loss. You may end up needing to take it to a mechanic. Unfortunately, that type of bike is completely foreign to most of us.
 

· Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Yes, the speedometer is accurate now.

I think maybe the sound and the sound is a broken bearing.
I would check it.
This motorcycle is the most common motorcycle in israel.
Thanks


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
1 - 12 of 12 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top