Motorcycle Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

· Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Dear friends
I own a 2017 BMW R1200 Gsa
today shortly after riding I noticed few things
the abs was flashing along with esa and service notification All at the same time. Than I noticed the speedometer would drop to zero even though I’m doing 60mph. I Accelerated few times while holding the clutch and speedometer would be instantly back to actual speed but other lights still flashing as I’m riding. I pulled over to maybe restart. Turned it off and tried to restart than noticed barely any juice to start and died and I haven't been able to even turn on the display aside from not starting the engine.
the bike has 12k miles and new battery just from 2months ago ..
I also checked the keyless battery It’s fine.
Any advice ? Thx
Alex
 

· Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Thx for your kind efforts explaining.
i will definitely look into that .. when I purchased the bike 2months ago from dealer could not turn on the bike for me to test drive prior to purchase so they mentioned its been sitting and they just changed the battery for me. Who knows maybe they placed an old battery a guess. I’ll look into it shortly and share with you an update as well.
Blessings.
 

· Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Thx Roger
Exactly what I did and since it was under warranty BMW has free roadside assistance for towing it turned out that the few wires loose on the battery not to mention the dealership I bought it from believe it or not had put the battery vice versa somehow and extended the cables but connected properly anyways fixed free of expense.
 
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top