Ignition probs for a 1981 850GS - Motorcycle Forum
Motorcycle Repair Having trouble fixing your motorcycle? Just lay it out for our shadetree mechanics.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 02-19-2009, 08:53 PM Thread Starter
Registered
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Ignition probs for a 1981 850GS

I recently bought 1981 850GSgl and all the electric works when I wire the hot fuse side to the neg. fuse side. The electric start does not work. I looked at the voltage regulator and one of the wires was melted at the connection point. The red (hot) wire had power but I don't know if this is the prob. Any advice? Thanks for the help.
grogchugger is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 02-19-2009, 09:38 PM
Paramedic
 
Dan631's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Wynne, AR
Posts: 860
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
The voltage regulator isn't part of the starting circuit so if you are asking if the VR has anything to do with the starter not working, the answer is no. The VR is bad, that's why the plug is burnt. The starting circuit just needs to be trouble shot to find the problem which could be anything from the start button needing to be cleaned to the starter brushes being bad. Start with the most simple first.
Dan631 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 02-19-2009, 10:06 PM
Administrator
 
rexmitchell's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: THE ATX
Posts: 14,722
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
 
Welcome, could you tell us a little about yourself and your bike. Try posting in the motorcycle repair section with your problem.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


You may all go to Hell, and I will go to Texas. - Davy Crockett
rexmitchell is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 02-21-2009, 12:17 AM
Knees 2 the breeze!
 
chaindad's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Southern Illinois
Posts: 3,455
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Welcome to the forum from Southern Illinois!
God bless & ride safe!
Daddio


Always in our hearts..RIP iamgumby..forum legend
chaindad is offline  
Reply

Tags
electrical, ignition, starte, suzuki 850, voltage

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome